Split

Op zoek naar split of grind voor je tuin, oprit of balkon? Bestel het eenvoudig online bij Plantenzand.nl! Siergrind is door zijn diversiteit voor veel toepassingen geschikt. Split blijft door de hoekige vorm goed op zijn plaats liggen. Dat maakt het zeer geschikt voor een parkeerplaats of oprit. Wil je liever iets zachter voor je voeten? Bekijk dan onze grind. De grind is door de ronde vorm weer handiger om op te lopen en voelt zachter voor de voeten. Split kan in verschillende hoeveelheden worden bezorgd. Zowel in Big Bags van een kuub als een halve kuub. Van Basalt tot Schots graniet, van Jura geel tot Rode Elbe bekijk ons assortiment nu!

Filters

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Voordelen van ons split

Er zijn verschillende soorten split verkrijgbaar met ieder zijn eigen kenmerken en voordelen. De voordelen op een rij:

  • Goed waterdoorlatend;
  • Vrijwel geen onderhoud nodig;
  • Voor veel doeleinden geschikt;
  • Snel aan te leggen;
  • Ruime keuze in kleur en vorm;
  • Ook op lastige plekken eenvoudig aan te leggen.

De kenmerken van split

Split wordt uit steengroeven gewonnen en is hoekiger van aard. Split wordt ook wel ‘gebroken steen’ genoemd, omdat het wordt afgebroken. Split blijft door zijn hoekige vorm beter liggen op bijvoorbeeld een oprit. Omdat split op veel verschillende plekken kan worden gewonnen, is er ook een grote diversiteit aan split. Dit betekend dat je bij ons veel kleurrijke soorten en veel verschillende groottes kan bestellen.

Het verschil met grind

Het verschil tussen split en grind is de herkomst van het materiaal. Zoals in de vorige alinea al wordt verteld, wordt split uit steengroeven gewonnen. Hierdoor is het hoekig van aard. Grind wordt daarentegen uit rivieren en zee gewonnen. Het heeft een ronde, gladde vorm door de miljoenen jaren van erosie. Grind voelt hierdoor zachter aan op de voeten bijvoorbeeld. Terwijl Split door zijn hoekige vorm beter blijft liggen op bijvoorbeeld een oprit.

Lava

Naast de bekende split soorten leveren we ook lava als bodembedekkers. Lava is een steensoort die veel luchtbellen bevat. Door deze luchtbellen is het een poreus product. Dit maakt lava erg geschikt om overtollig water af te voeren. Ideaal bij kleigrond bijvoorbeeld.

Waterbouwsteen

Waterbouwsteen of breuksteen is een gebroken natuursteen met een boven maat groter dan 125 mm. De steengewichten zijn tussen de 100 en 10.000 kg en zijn geschikt voor het gebruik in de de waterbouw. Waterbouwsteen is beschikbaar in gestandaardiseerde steenklassen, die beschreven worden door een onder- en een bovenwaarde van de steenmassa in deze klassen. Deze stenen worden bijvoorbeeld gebruikt bij het aanleggen van kades, dijken en havens. Maar naast dit kun je deze waterbouwsteen ook bijvoorbeeld gebruiken om  een prachtige vijver aan te leggen in jouw tuin. Bij ons in het assortiment hebben wij enkele waterbouwstenen zoals de Kalksteen en Grauwacke 63/180 en 90/250 mm.

Split online kopen of eerst advies nodig?

Wil je split direct online bestellen of heb je eerst nog vragen of advies nodig? Omdat er zo veel toepassingen zijn, helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Ook kunnen we je adviseren over een eventuele onderlaag om onkruid te voorkomen. Op deze manier heb je nog langer plezier van je split.

Advies over het gebruik van grind? Neem dan gerust contact op met ons!