Grind

Op zoek naar grind of split voor je tuin, oprit of balkon? Bestel het eenvoudig online bij Plantenzand.nl! Siergrind is door zijn diversiteit voor veel toepassingen geschikt. Grind is door de ronde vorm weer handiger om op te lopen en voelt zachter voor de voeten. Wil je liever iets hoekiger? Bekijk dan onze kleurrijke split. Zo blijft de split door de hoekige vorm beter op zijn plaats liggen. Grind kan in verschillende hoeveelheden worden bezorgd. Zowel in Big Bags van een kuub als een halve kuub. Van boerengrind tot zeegrind tot kasteelgrind bekijk ons assortiment nu!

Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Voordelen van ons grind

Er zijn verschillende soorten grind verkrijgbaar met ieder zijn eigen kenmerken en voordelen. De voordelen op een rij:

  • Goed waterdoorlatend;
  • Vrijwel geen onderhoud nodig;
  • Voor veel doeleinden geschikt;
  • Snel aan te leggen;
  • Ruime keuze in kleur en vorm;
  • Ook op lastige plekken eenvoudig aan te leggen.

De kenmerken van grind

Grind is glad van vorm door de miljoenen jaren van erosie. De rotsen/stenen zijn door water en wind gepolijst tot ronde, gladde vormen. Grind voelt hierdoor zachter aan op de voeten bijvoorbeeld. Grind wordt voornamelijk uit de zee of een rivieren gehaald. Hier wordt door de natuurlijke werking van het water de stenen/rotsen in gladde vorm gemaakt. Grind is in verschillende kleuren en groottes verkrijgbaar.

Het verschil met split

Het verschil tussen grind en split is de herkomst van het materiaal. Zoals in de vorige alinea al wordt verteld, komt grind voornamelijk uit rivieren en uit de zee. De ronde, gladde vorming is door natuurlijke erosie. Split wordt daarentegen uit steengroeven gewonnen en is hoekiger van aard. Split wordt ook wel ‘gebroken steen’ genoemd. Split blijft door zijn hoekige vorm beter liggen op bijvoorbeeld een oprit. Terwijl grind lekkerder op de voeten kan voelen.

Grind online kopen of eerst advies nodig?

Wil je grind direct online bestellen of heb je eerst nog vragen of advies nodig? Omdat er zo veel toepassingen zijn, helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Ook kunnen we je adviseren over een eventuele onderlaag om onkruid te voorkomen. Op deze manier heb je nog langer plezier van je grind.

Advies over het gebruik van grind? Neem dan gerust contact op met ons!