Aanbieding!

Anti Worteldoek

Vanaf: 0,63

-26%
Korte productomschrijving

Worteldoek, de krachtpatser tegen onkruid in je wandelpad of oprit.

  • Geen onkruid tussen je tegels of grindpad
  • Water en luchtdoorlatend
  • Geleverd per meter, rol of in vaste verpakking:
    De breedtes per meter en/of rol: 0,5 m, 1,05 m, 1,65 m, 2,10 m en 3,30 m
    Vaste verpakking: 5 x 2 m
Bezorginformatie

Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1.250, exclusief groot transport
Bekijk hier onze verzendtarieven

Tips bij dit product

Om je wortel doek goed vast te zetten raden wij onze grondpennen aan. Grondpennen zijn zowel te gebruiken bij het instoppen als bij het doorlopen van het worteldoek.

Volledige productomschrijving

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Gratis afhalen
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1.250, exclusief groot transport
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)

Anti Worteldoek

Worteldoek wordt gebruikt in tuinen onder bijvoorbeeld wandelpaden om de groei van onkruid tegen te gaan. Het doek is waterdoorlatend, maar wortels kunnen zich er niet in vestigen. Daarom is het worteldoek een ideale basis om onkruid tegen te gaan in je nieuw te leggen oprit of het schelpenpaadje in je tuin. Je kunt het dus prima gebruiken onder grind, maar ook onder bijvoorbeeld boomschors of houtsnippers die je gebruikt om je tuin te beschermen tegen slakken. Zo heb je en geen slakken en geen onkruid.

Naast dat worteldoek in de ‘gewone’ tuin gebruikt kan worden is het ook ideaal voor in de moestuin. Als je er gaten in maakt kan je het bijvoorbeeld prima om je aardbeienplanten heel leggen, hierdoor heb je veel minder onkruid tussen de aardbeien. Dit kan natuurlijk ook prima onder andere moestuinplanten heen worden geplaatst mits je bij het aanbrengen van de gaten rekening houdt met het soort plant wat erin komt te staan.

Gebruik van de worteldoek

Leggen van het doek

Zorg ervoor dat de grond waarop je het worteldoek gaat leggen geen grote kuilen of hobbels bevat en dat het een enigszins egaal geheel is. Het is vervolgens belangrijk dat je het doek zo neerlegt dat er geen vouwen of opstaande randen aanwezig zijn. Het moet dus strak liggen. Het maakt niet uit hoe groot het oppervlak is, maar probeer zoveel mogelijk uit één stuk te leggen en zo min mogelijk te snijden/knippen. Hoe meer overlap tussen verschillende stukken hoe groter de kans dat onkruid toch een weg naar boven vindt. Is overlap niet te voorkomen? Zorg er dan wel voor dat er een redelijke overlap is tussen de verschillende stukken (een aantal centimeter).

Vastzetten van het doek

Een worteldoek kun je vastzetten door het worteldoek in te stoppen of door het door te laten lopen.

1. Instoppen

Je kunt het doek vastzetten door het aan de randen in de grond te steken/duwen. Maak met een schep smalle sleuven langs de randen van het worteldoek. De sleuven hebben een diepte van ongeveer 20 tot 30 centimeter. Stop het antiworteldoek vervolgens in de sleuven en gooi er grond bij, totdat de grond weer egaal is. Duw tot slot de grond bij de sleuven goed aan. Voor extra stevigheid kun je het worteldoek vastzetten met grondpennen. Dat is met name belangrijk wanneer u boomschors gebruikt. Wanneer je siergrind of siersplit legt, dan is het gewicht van de steentjes voldoende om het doek op de plek te houden. Grondpennen kun je, aan de randen en in de hoeken, door het doek heen in de grond slaan.

2. Doorlopen

Bij deze optie doet u de randen niet in een sleuf, maar simpelweg laten doorlopen tegen de zijkant aan. Je kan beter het doek omvouwen aan het einde en eventueel met grondpennen vastzetten, dan het wortel doek af te knippen/snijden. Wanneer je het namelijk per ongeluk net te kort afknipt kan er aan de randen alsnog onkruid doorheen komen. Ook kan het gaan rafelen, met hetzelfde gevolg. Een andere manier, dan grondpennen, om het doek door te laten lopen, is om dit onder een kantopsluiting te laten lopen. Haal simpelweg de tegel eruit, leg het doek eronder en sla de tegel weer stevig op zijn plaats.

 

0/5 (0 Reviews)

Extra informatie

Afmetingen N/B
Besteleenheid

Worteldoek B 0,50 m per L 1 m, Worteldoek B 1,05 m per L 1 m, Worteldoek B 1,65 m per L 1 m, Worteldoek B 2,10 m per L 1 m, Worteldoek B 3,30 m per L 1 m, Worteldoek rol L 100 m x B 0,50 m, Worteldoek rol L 100 m x B 1,05 m, Worteldoek rol L 100 m x B 1,65 m, Worteldoek rol L 100 m x B 2,10 m, Worteldoek rol L 100 m x B 3,30 m, Worteldoek L 5 m x B 2 m

Materiaal (doek/folie)

PP (polypropyleen)

Kleur (doek/folie)

Zwart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anti Worteldoek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *