Leibomen

Wil je graag op een natuurlijke manier jouw tuin en huis afschermen? Met de leibomen van online tuincentrum Plantenzand.nl creëer je een chique afscheiding en een gezellige tuin. Er zijn meerdere bomen die worden gebruikt als leiboom. De leilinde is de bekendste. Daarnaast is de Portugese Laurier Leiboom bij ons verkrijgbaar. Al onze bomen zijn eenvoudig te bestellen in de webshop, komen rechtstreeks van de kweker en worden binnen een paar dagen met grote zorg bij je bezorgd!

Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Kenmerken van leibomen

Leibomen kenmerken zich door hun snelle groei. Ze vormen veel zijtakken, waardoor je in korte tijd een dichte begroeiing hebt. De bomen die wij leveren zijn sterk en goed bestand tegen ziekten. Ook doen ze het uitstekend in het Nederlandse klimaat.

Als je meerdere leibomen gaat planten, houd dan minimaal een tussenruimte van 2,5 meter aan. Voor de stevigheid is het handig om de bomen met elkaar te verbinden met bamboestokken. Leibomen moeten elk jaar worden gesnoeid. Voor de leilinde is de winter of het vroege voorjaar de beste periode. De Portugese Laurier heeft meer aandacht nodig en moet je twee keer snoeien (in juli en september).

Voordelen van leibomen

Het plaatsen van leibomen heeft veel voordelen. De bomen zijn een stijlvol alternatief voor een klassieke haag. Ze zorgen voor een dichtbegroeide ‘groene muur’, waardoor ze privacy bieden en werken als een natuurlijke wind- en zonwering. Daardoor kun je mooi afgeschermd van jouw tuin genieten. Bovendien hebben deze bomen prachtige bloesems met een heerlijke geur.

Door hun compactheid zijn leibomen goed te gebruiken in kleinere tuinen. Ze worden ook niet beschouwd als hoogstammen, die op twee meter van de perceelgrens moeten staan, maar behoren tot dezelfde categorie als hagen. Hierdoor hoeft de afstand tot de perceelgrens slechts een halve meter te zijn. Andere voordelen:

  • Ze zijn esthetisch;
  • Compact, dus ook geschikt voor een kleine tuin;
  • Snel dichtbegroeid;
  • Privacy & uitstekende wind- en zonwering;
  • Handig te planten;
  • Mooie bloesems met heerlijke geuren.

Leibomen online bestellen bij Plantenzand.nl

Via onze webshop kun je heel eenvoudig leibomen bestellen. Wij streven ernaar om de bomen binnen 3 tot 5 werkdagen bij je te bezorgen. Heb je ergens hulp bij nodig of wil je advies over welke planten je het beste kunt kopen voor jouw tuin? Neem dan gerust contact op met ons.