(Sier)grind

Op zoek naar siergrind voor je tuin, oprit of balkon? Bestel het eenvoudig online bij Plantenzand.nl! Siergrind is door zijn diversiteit voor veel toepassingen geschikt. Split blijft door de hoekige vorm goed op zijn plaats liggen. Dat maakt het zeer geschikt voor een parkeerplaats of oprit. Grind is door de ronde vorm weer handiger om op te lopen en voelt zachter voor de voeten. Siergrind kan in verschillende hoeveelheden worden bezorgd. Zowel los gestort als in Big Bags van een kuub of een halve kuub.

Filters

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Voordelen van ons siergrind

Er zijn verschillende soorten siergrind verkrijgbaar met ieder zijn eigen kenmerken en voordelen. De voordelen op een rij:

  • Goed waterdoorlatend;
  • Vrijwel geen onderhoud nodig;
  • Voor veel doeleinden geschikt;
  • Snel aan te leggen;
  • Ruime keuze in kleur en vorm;
  • Ook op lastige plekken eenvoudig aan te leggen.

Kenmerken van siergrind

Siergrind is in veel vormen en kleuren verkrijgbaar. Het is grofweg te verdelen in grind en split. Grind wordt uit de zee of een rivier gehaald. Het is glad van vorm, door de natuurlijke werking van het water. Split wordt uit steengroeven gewonnen en is hoekiger van aard. Het gebruik kan dan ook verschillen; split blijft door zijn hoekige vorm beter liggen op bijvoorbeeld een oprit. Grind voelt weer zachter aan de voeten door de ronde vorm.

Lava en schelpen

Naast grind leveren we ook lava en schelpen als bodembedekkers. Lava is een steensoort die veel luchtbellen bevat. Door deze luchtbellen is het een poreus product. Dit maakt lava erg geschikt om overtollig water af te voeren.

Schelpen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Schone schelpen zijn vrij van klei. Ze vormen een vocht-doorlatende laag die rondom een drainagebuis kan worden aangebracht. Maar schelpen zijn ook decoratief te gebruiken.

Kleischelpen zijn niet schoongemaakt. Dat maakt ze geschikt voor verharde paden. De schelpen worden stukgelopen en zullen zich mengen met de klei. Hierdoor zal een cement-achtige laag ontstaan.

Siergrind online kopen of eerst advies nodig?

Wil je siergrind direct online bestellen of heb je eerst nog vragen of advies nodig? Omdat er zo veel toepassingen zijn, helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Ook kunnen we je adviseren over een eventuele onderlaag om onkruid te voorkomen. Op deze manier heb je nog langer plezier van je grind.

Advies over het gebruik van grind? Bel of app ons op 085 065 9755, of mail naar klantenservice@plantenzand.nl