Bodembedekking

Houtsnippers zijn perfect ter decoratie van je tuin. Het staat niet alleen mooi, het heeft ook een handige functie. Houtsnippers maken het namelijk mogelijk om water te reguleren. Dit resulteert in een toename van biologische activiteit in de bodem. Naast dat houtsnippers bijzonder decoratief zijn, hebben ze nog een groot voordeel: ze zorgen ervoor er voor dat beplanting niet verzuipt en het water beter wordt afgevoerd.

Filters

Toont alle 12 resultaten

Houtsnippers: natuurlijk en duurzaam

Er zijn verschillende redenen om houtsnippers te gebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld voor een zachte ondergrond onder een speeltoestel of om een natuurlijk pad te creëren. Ook is een rand tussen een border en gras snel gelegd en voorkomt dit dat het gras snel opschiet tussen de planten. Het gebruik van houtsnippers is helemaal natuurlijk en bijzonder duurzaam, omdat het een restproduct is. Dat maakt ook dat het goedkoop is qua aanschaf.

Een laag houtsnippers is goed waterdoorlatend, wat betekent dat deze laag makkelijk water opneemt en weer afgeeft aan de planten, maar dat het ook makkelijk water verdampt als het erg nat is.

Welke soorten houtsnippers leveren wij?

Boomschors: Dit is een restproduct uit Frankrijk. Boomschors heeft een robuuste uitstraling.
Cacaodoppen: Deze werken erg goed tegen slakken, onkruid en katten. Een kleine kanttekening: cacaodoppen kunnen giftig zijn voor honden!
Dennenschors: uit West-Europa, een fijnere soort schors.
Houtsnippers: van naaldhout. Deze snippers zijn tussen de 2 en 4 cm groot.

Voordelen van houtsnippers:

  • Duurzaam, het is een restproduct;
  • 100% natuurlijk;
  • Geeft een rustieke en stoere uitstraling aan de tuin;
  • Goed voor de waterhuishouding;
  • Voorkomt onkruid (helemaal in combinatie met worteldoek!);
  • Beschermt de wortels tegen kou en droogte;
  • Goed voor de grond in je tuin.

Bodemverbetering

Houtsnippers vergaan langzaam, ze zullen gemiddeld elke 2 tot 5 jaar aangevuld moeten worden. Dat betekent niet dat de oude laag helemaal weggehaald hoeft te worden. Je kunt deze gewoon laten liggen. De oude laag zal langzaam vergaan en op worden genomen door de bodem. Net als in de natuur. En dat is niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens goed voor je grond en verbetert de bodem.

Advies over houtsnippers? Bel of app ons op 085 065 9755, of mail naar klantenservice@plantenzand.nl