Zand

Zand bestellen en laten bezorgen thuis of op de zaak? Bekijk ons mooie assortiment met diverse soorten zand. Denk aan zand om te draineren, te metselen, te straten of om de zandbak mee te vullen. Wij bezorgen het bij je thuis met onze eigen bezorgservice (overleg is hierdoor mogelijk). Dit leveren we in Big Bags of los gestort op een veilige plek naar keuze. Big Bags bestaan normaliter uit een kuub zand. Een halve kuub is natuurlijk ook mogelijk, zowel in een Big Bag als los gestort.

Filters

Toont alle 10 resultaten

Toont alle 10 resultaten

Kenmerken van zand

Zand bestaat uit gesteente, stukjes schelp en mineralen. Door erosie worden de korrels steeds ronder. Het grootste gedeelte van het zand dat we op het strand vinden is miljoenen jaren oud en bestaat uit kwartskristal. We noemen dit soort zand ook wel schoonzand. Het voelt zacht aan, door de ronde vorm van de korrels.

Scherpzand vinden we in rivieren, dat zand is een stuk jonger. De naam zegt het al: het is grover en heeft scherpere randen. Dit is ideaal zand om mee te werken en te bouwen. Door de vele soorten zand die er zijn, is het op ontelbare manieren toe te passen.

Voordelen van ons zand:

  • Voor elke klus hebben wij het juiste zand;
  • Ons zand is vrij van verontreiniging;
  • Wij bezorgen het bij je thuis wanneer het jou uitkomt;
  • Los gestort of in Big Bags;
  • Zand en grond is BRL gecertificeerd.

Welk zand heb ik nodig?

Wij adviseren je graag over het soort zand dat je nodig hebt. Het is op heel veel manieren toepasbaar in je tuin. Je kunt er bijvoorbeeld water mee afvoeren. Drainagezand is grofkorrelig en zorgt ervoor dat het overtollige water snel in de drainagebuis terecht komt. Zandbakzand is veel fijner van korrel. Bovendien hebben we er een beetje klei in verwerkt, zodat je samen met je kind de mooiste zandkastelen kunt bouwen.

Advies over het gebruik van zand? Bel of app ons op 085 065 9755, of mail naar klantenservice@plantenzand.nl