Rozen

De roos wordt altijd al gezien als symbool van prachtige schoonheid met een ideale vorm. Ook de tegenstelling tussen de fraaie bloemen en de vaak venijnige stekels spreekt onveranderlijk tot de verbeelding. Maar een roos zonder doornen is natuurlijk onder mensen ook erg geliefd. Hoewel de rode en witte roos het meest bekend zijn vanwege hun symboliek (liefde en puurheid), is de rozensoort erg kleurrijk. Zoek jij de mooiste en kleurrijkste rozen? Met meer dan 200 verschillende rozen in ons assortiment, ben je bij Plantenzand.nl bij het juiste adres! Van Amour de Molène, Broceliande, Gertrude Jekyll, Golden Celebration en Händel; tot Nostalgie, Oranges & Lemons, Queen of Sweden, Red Leonard da Vinci en Westerland.

Filters

Resultaat 1–12 van de 208 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 208 resultaten wordt getoond

Erkenning

ADR

De Allegemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung (ADR) is een organisatie, ze vertegenwoordigt de Duitse boomkwekers, rozenkwekers en onafhankelijke experts. Rozensoorten die het ADR-label dragen, worden aan een zeer strenge keuring onder worpen. Dit betekent dat de consument een roos koopt die aan een aantal voorwaarden voldoet zeker aangaande resistentie. De keuring kijkt o.a. naar de bloemvorm, geur, gezondheid, struikvorming, rijk bloeiend, winterhardheid, resistentie tegen bladvlekkenziekten, vernieuwend. Het voornaamste criterium is de weerstand tegenover bladziekten. Rozen zullen daardoor ook minder moeten behandeld worden wat dan ook weer goed is voor het milieu.

Rozen collectie soorten

Eleganza® rozen

Onder de naam Eleganza® introduceert de Firma Kordes een geheel nieuw sortiment elegante, theehybriden met voor grootbloemige rozen extreem gezond blad, die zowel in de tuin alsook in pot de nieuwe maatstaf vormt.

Engelse David Austin®

De Engelse rozenkweker David Austin kruist sinds vele jaren, oude historische rozen met moderne soorten. Hij is erin geslaagd van de oude rozen de eigenschappen als bloemvorm, kleur, geur en van de moderne rozen de gezondheid en het doorbloeien, in zijn nieuwe soorten te verenigen. Op deze wijze is een nieuwe rozengroep ontstaan. Ofschoon de meeste Engelse rozen tot de doorbloeiende heesterrozen gerekend kunnen worden, zijn er ook Engelse floribunda- en klimrozen.

Engelse David Austin® Rozen

“Engelse rozen” worden toegepast in hoge perken, in groepen van drie, als solitaire struik en als ondoordringbare haag. De plantafstand is afhankelijk van de toepassing en de individuele groeikracht van de variëteit. In het algemeen bedraagt de plantafstand 60-100 cm. De meeste soorten komen het best tot hun recht, indien ze in groepen van 3 worden geplant (onderlinge plantafstand ca. 45 cm). De rozen vormen op deze wijze een dichte struik, die regelmatiger en rijker bloeit, wat een groter effect in de border geeft.

Fantasia®roos

Geniet van een bloeiende kleurenpracht met de spectaculaire Fantasia ® rozencollectie. Voor airbrush-achtige overgangen, in stroken of voor een vuurwerk van schaduw en patroon: het gemêleerde bloemblaadjeseffect, gecombineerd met compacte groei, maakt van uw tuin een kunstwerk. De perk- en floribundarozen uit de Fantasia ® collectie zijn echte eyecatchers en worden 70-90 cm hoog.

KletterMaxe®klimrozen

Een nieuwe groep gezonde, doorbloeiende klimrozen van de Duitse veredelaar W. Kordes’Söhne. Deze klimrozen showen hun karakteristieke bloemen op ooghoogte, hebben een vertederende charme en een lichte tot sterke geur.

NIRParfum® rozen

De NIRParfum collectie bevat grootbloemige rozen met een zeer sterke, aangename geur. De kleur van de bloemen vormen een fraai contrast met het donkergroene, sterk glanzende blad. De bloei herhaalt zich van mei tot aan de vorst. De groei is opgaand, bossig en gezond. De bloemen zijn zeer geschikt voor de vaas. De soorten zijn in het algemeen zeer goed bestand tegen ziektes.

Renaissance rozen

In deze groep vindt u rozen van de bekende Deense veredelaar Poulsen. Hij heeft naar het voorbeeld van de “Engelse rozen” een eigen serie “Renaissance rozen” ontwikkeld. Deze rozen combineren de aantrekkelijke eigenschappen van de “Oude rozen” zoals bloemvorm en geur met de verworvenheden van de moderne rozen als kleurintensiteit en gezondheid.

Prachtige goed doorbloeiende en sterk geurende rozen in mooie kleuren, die zowel als struikroos en als klimroos gebruikt kunnen worden.

Rigo rozen

Rigo rozen zijn rozen van de firma W. Kordes’ Söhne. In hun zoektocht naar nieuwe, betere variëteiten zijn zij geslaagd een nieuwe groep rozen te ontwikkelen die uitblinken in hun uitbundige bloei, gezondheid en robuustheid. Iedere tuinliefhebber zal deze rozen weten te waarderen en deze soorten mogen dan ook echt niet ontbreken in uw tuin!

Sterke kenmerken zijn tevens nog dat deze rozen onderhoudsarm zijn, door hun compacte groei onkruid onderdrukken en lang en goed doorbloeien.

Taste of Love® Eetbare Rozen

Rozen staan bekend om hun prachtige kleuren, geuren en vormen. Met de nieuwe ‘Taste of Love®’- collectie wordt hier ook ‘smaak’ aan toegevoegd. Deze kleurrijke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen zijn met hun bijzondere smaak en textuur, ontwikkeld voor consumptie. Daarnaast zitten de bloemen vol antioxidanten en vitaminen. Vanwege de goede gezondheid van de plant, kunnen de rozen biologisch gekweekt worden in zowel tuin als pot. Eet smakelijk!