Zand

Zand bestellen en laten bezorgen thuis of op de zaak? Zoals de naam al staat, ben je bij Plantenzand.nl bij het goede adres! ✓ Wij hebben een breed assortiment aan diverse soorten zand. Denk aan zand om te draineren, te metselen, te straten of om de zandbak mee te vullen. Wij bezorgen dit in handige Big Bags van een kuub of een halve kuub. Wil je graag zand los laten storten en geeft de webshop geen mogelijkheid hiervoor? In overleg is dit vaak alsnog mogelijk.

Filters

Toont alle 9 resultaten

Toont alle 9 resultaten

Kenmerken van zand

Zand bestaat uit gesteente, stukjes schelp en mineralen. Door erosie worden de korrels steeds ronder. Het grootste gedeelte van het zand dat we op het strand vinden is miljoenen jaren oud en bestaat uit kwartskristal. We noemen dit soort zand ook wel schoonzand. Het voelt zacht aan, door de ronde vorm van de korrels.

Scherpzand vinden we in rivieren, dat zand is een stuk jonger. De naam zegt het al: het is grover en heeft scherpere randen. Dit is ideaal zand om mee te werken en te bouwen. Door de vele soorten zand die er zijn, is het op ontelbare manieren toe te passen.

Soorten zand

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten zand. Zo kun je goedkoop zand kopen voor het ophogen van de bodem of kiezen voor zandbakkenzand om een zandbak te vullen. Daarnaast zijn er voor meerdere toepassingen zand te koop. De volgende soorten vind je in ons assortiment:

Bij Plantenzand kun je veilig en betrouwbaar zandbestellen. Dit omdat alle soorten zand vrij zijn van verontreiniging en het is BRL gecertificeerd.

Welk zand heb ik nodig?

Wij adviseren je graag over het soort zand dat je nodig hebt. Het is op heel veel manieren toepasbaar in je tuin. Je kunt er bijvoorbeeld water mee afvoeren. Drainagezand is grofkorrelig en zorgt ervoor dat het overtollige water snel in de drainagebuis terecht komt. Zandbakzand is veel fijner van korrel. Bovendien hebben we er een beetje klei in verwerkt, zodat je samen met je kind de mooiste zandkastelen kunt bouwen.

Hoeveel zand kopen?

Bij Plantenzand kun je verschillende hoeveelheden zand kopen. Dit kan los gestort per m³, in een halve big bag of je kunt een hele big bag zand bestellen. Een hele big bag weegt zo’n 1200 kg wat bijna 1 m³ zand is.

Afhankelijk van de grootte van de nodige oppervlakte moet je rekening houden met extra zand omdat het vaak nog verzakt/inklinkt. Wij adviseren een percentage van 10% aan te houden bij zand kopen.

Voordelen van ons zand:

  • Voor elke klus hebben wij het juiste zand;
  • Ons zand is vrij van verontreiniging;
  • Wij bezorgen het bij je thuis wanneer het jou uitkomt;
  • Los gestort of in Big Bags;
  • Zand en grond is BRL gecertificeerd.

Zand bezorgen

Binnen een week komt onze chauffeur het zand bezorgen. Je kunt zand kopen losgestort of onze chauffeur komt een big bag zand bezorgen. Dit wordt geleverd met de vrachtauto die voorzien is van een kooiaap of laadkraan.

De chauffeurs doen altijd hun uiterste best om op de gewenste plek te komen, het is ter beoordeling van hen om te kijken of dit lukt of niet. Ze zullen te allen tijde zo dicht mogelijk bij de gewenste plek het zand bezorgen.

Zand bestellen voor een aantrekkelijke prijs

Bij Plantenzand kun je op twee manieren goedkoop zand bestellen. Je kunt los zand kopen of een big bag zand kopen. Dit geldt ook voor het grind, het grond en de bodembedekkers die je in ons assortiment vindt. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer informatie over zand bestellen.