Zand & Grind

Op zoek naar zand en/of grind? Plantenzand heeft meerdere soorten zand en grind. Bij ons kun je eenvoudig zand en grind kopen en binnen een week het zand laten bezorgen. Wij hebben diverse soorten zand, van metselzand tot ophoogzand tot zandbakkenzand. Daarnaast verkopen wij diverse grind en split soorten, van boerengrind tot basalt en flamingo split om bijvoorbeeld een mooie oprit of pad van aan te leggen. Naast het zand en grind assortiment verkopen wij ook schelpen en granulaat. Heb je vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Filters

Resultaat 1–12 van de 34 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 34 resultaten wordt getoond

Soorten zand

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten zand. Zo kun je goedkoop zand kopen voor het ophogen van de bodem of kiezen voor zandbakkenzand om een zandbak te vullen. Daarnaast zijn er voor meerdere toepassingen zand te koop. De volgende soorten vind je in ons assortiment:

Bij Plantenzand kun je veilig en betrouwbaar zandbestellen. Dit omdat alle soorten zand vrij zijn van verontreiniging en het is BRL gecertificeerd.

Het verschil van grind & split

Bij Plantenzand.nl bestel je de mooiste en kleurrijkste siergrind. Van grind tot split wij hebben het, maar wat is het verschil? De herkomst van het materiaal is het verschil tussen grind en split. Grind wordt uit rivieren en zee gewonnen. Het heeft een ronde, gladde vorm door de miljoenen jaren van erosie. Grind voelt hierdoor zachter aan op de voeten bijvoorbeeld. Split wordt daarentegen uit steengroeven gewonnen en is hoekiger van aard. Split wordt ook wel ‘gebroken steen’ genoemd. Split blijft door zijn hoekige vorm beter liggen op bijvoorbeeld een oprit.

Schelpen?

Schelpen kunnen uitstekend worden toegepast in de tuin en huis. Van een sierlijke tuinpad en border tot functionele drainage en zelfs isolatie (zie de beschrijving onderaan de schelpenpagina). Kleischelpen zijn niet schoongemaakt en dat maakt ze zeer geschikt voor verharde paden. De schelpen worden stukgelopen en zullen zich mengen met de klei. Hierdoor zal een cement-achtige laag ontstaan. Schone schelpen kunnen ideaal worden gebruikt als toplaag in borders of bloembakken. Door de toevoeging van schelpen droogt de ondergrond minder snel uit en biedt het daarnaast een isolerende werking in de winter.

Wat is Granulaat?

Granulaat is vast materiaal in korrelvorm. Het is vaak een halffabricaat dat wordt gebruikt in de productie van een eindproduct, zo ook bij de producten van Plantenzand.nl. Verschillende materialen worden samengemengd die uiteindelijk voor een verhardende binding zorgt tussen beide halffabricaten. Denk bijvoorbeeld aan ons menggranulaat (ook wel puingranulaat genoemd). Qua eigenschappen bestaat het mengsel uit betongranulaat en uit overig puingranulaat. Samengemengd wordt het een erg stevige fundering voor bijvoorbeeld een grindoprit. Het kan tevens een goedkope oplossing zijn om zelfs direct als oprit te dienen. Elke ‘type’ granulaat in ons assortiment heeft zijn eigen functie.

Wat is een waterbouwsteen?

Waterbouwsteen of breuksteen is een gebroken natuursteen met een boven maat groter dan 125 mm. De steengewichten zijn tussen de 100 en 10.000 kg en zijn geschikt voor het gebruik in de de waterbouw. Waterbouwsteen is beschikbaar in gestandaardiseerde steenklassen, die beschreven worden door een onder- en een bovenwaarde van de steenmassa in deze klassen. Deze stenen worden bijvoorbeeld gebruikt bij het aanleggen van kades, dijken en havens. Maar naast dit kun je deze waterbouwsteen ook bijvoorbeeld gebruiken om  een prachtige vijver aan te leggen in jouw tuin.

Bezorgen

Binnen een week komt onze chauffeur het product in big bags bezorgen. Dit wordt geleverd met de vrachtauto die voorzien is van een kooiaap of laadkraan.

De chauffeurs doen altijd hun uiterste best om op de gewenste plek te komen, het is ter beoordeling van hen om te kijken of dit lukt of niet. Ze zullen te allen tijde zo dicht mogelijk bij de gewenste plek de big bags bezorgen.

Big Bags bestellen voor een aantrekkelijke prijs

Bij Plantenzand.nl kun je goedkoop Big Bags zand en grind bestellen. Big Bags kun je per hele of halve kuub kopen en vaak per ton los laten storten. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer informatie.