Bescherming & Verzorging

Maak jouw tuin tot een oase van rust en schoonheid met onze uitgebreide selectie aan bescherming- en verzorgingsproducten voor jouw tuin. Bescherm jouw planten tegen ongewenste gasten zoals mieren, slakken en rupsen. Of verzorg jouw terras met terrasreiniger en bestrijd de onkruid met Ultima. Want wij bij Plantenzand.nl begrijpen jouw behoefte aan een ongestoorde buitenervaring. Bescherm en verzorg jouw tuin en geniet van een prachtige tuin vol leven en kleur. Ontdek nu ons assortiment en zet de eerste stap naar een verzorgde omgeving waar jij en jouw tuin van kunnen genieten.

Filters

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Biodiversiteit insecten

Elk insect heeft een functie een functie, ook in de tuin.

Wespen zorgen voor bestuiving van bloemen en eten andere insecten zoals vliegen en muggen. Bovendien zijn ze belangrijk voedsel voor vogels en andere dieren. Een paar wespen zijn helemaal niet erg. Soms kan de balans helaas zoek raken waardoor de beestjes uitgroeien tot een plaag waar je veel overlast aan ondervindt.

Mieren eten organisch materiaal in de tuin en zorgen voor lucht in de grond doordat ze een groot ondergronds labyrint bouwen. Bovendien zijn ze belangrijk voedsel voor kevers en andere dieren. Een aantal mieren in de tuin is helemaal niet erg, dit is juist super goed. Toch kan de balans in de tuin soms zoek raken waardoor de beestjes uitgroeien tot een plaag.

Slakken eten dode bladeren en ander organisch materiaal. Bovendien zijn ze belangrijk voedsel voor vogels en andere dieren. Een paar slakken op je planten is helemaal niet erg, je plant kan dit prima aan. Soms kan de balans in de tuin zoek raken waardoor de beestjes uitgroeien tot een plaag.

Beestjes zoals bladluis zijn weer een voedingsbron voor een volgend dier. Een paar beestjes op je planten is helemaal niet erg, je plant kan dit prima aan. Maar soms kan de balans in de tuin zoek raken waardoor de beestjes uitgroeien tot een plaag.

Door je planten regelmatig te voorzien van organische meststoffen krijg je sterke een weerbare planten. Zo gaan de meeste insecten minder snel je planten in / hebben plagen minder kans om toe te slaan / komen insecten minder snel je tuin in. Heb je toch te maken met een plaag? Dan zijn de ongediertebestrijdingsproducten een goede oplossing om een plaag onder controle te krijgen.