Schelpen

Op zoek naar schelpen voor je tuin, oprit of balkon? Bestel het eenvoudig online bij Plantenzand.nl! Bij ons kun je schone schelpen en kleischelpen kopen in halve en hele big bags. Daarnaast is er een mogelijkheid om de schelpen per ton los te laten storten. Schelpen hebben een grotere diversiteit dan vaak op het eerste oogopslag wordt gedacht. Zo kun je prachtige tuinpaden en borders aanleggen in de tuin, en je kunt het gebruiken in de kruipruimtes en als isolatie van je huis. Waarvoor je het ook gebruikt, bij Plantenzand.nl bestel je het eenvoudig en snel.

Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Schelpen in de tuin

Schelpen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en kunnen in de tuin een erg mooie opvulling zijn, zowel sierlijk als functioneel.

Een schelpen tuinpad

Schelpen kunnen uitstekend worden toegepast in de tuin als een sierlijke, maar ook functionele, tuinpad. Kleischelpen zijn niet schoongemaakt. Dat maakt ze geschikt voor verharde paden. De schelpen worden stukgelopen en zullen zich mengen met de klei. Hierdoor zal een cement-achtige laag ontstaan. Tegelijkertijd helpen de schelpen om het water makkelijk weg te voeren. Dit bevorder je door het tuinpad periodiek aan te vullen met nieuwe schelpen.

Schelpen in borders of bloembakken gebruiken

Schelpen kunnen worden gebruikt als toplaag in borders of bloembakken, door de toevoeging van schelpen droogt de ondergrond minder snel uit en biedt het daarnaast een isolerende werking in de winter. Schone schelpen zijn hier ideaal voor.

Betere drainage met schelpen

De waterdoorlatende eigenschappen van schelpen zorgt ervoor dat deze ook kan worden gebruikt in de tuin als drainerende laag. Schone schelpen zijn vrij van klei. Ze vormen een vocht-doorlatende laag die bijvoorbeeld rondom een drainagebuis kan worden aangebracht.

Niet alleen de waterdoorlatende eigenschap is een pre voor de tuin, ook de kalk (waaruit een schelp bestaat) vinden tuinen erg prettig. Op het moment dat de schelp in aanraking komt met water zal de schelp de kalk langzaam afgeven richting de bodem.

Schelpen in je huis?

Niet alleen in de tuin vinden schelpen een veelgebruikte toepassing, ook in het huis! Hieronder geven we twee mogelijkheden waarvoor je schelpen in huis kan gebruiken. En met name onder het huis worden en kunnen schelpen worden toegepast.

Schelpen in kruipruimte

De toevoeging van schelpen in de kruipruimtes heeft als functie om de kruipruimte vochtvrij te houden. Doordat schelpen uit kalk bestaan bieden deze prima een vocht isolerende werking. Schelpen gebruiken voor de kruipruimte? Een minimale laagdikte van 30 cm wordt hierbij aanbevolen.

Schelpen als isolatie

Schelpen kunnen ook worden gebruikt als isolatiemateriaal, omdat ze een goede thermische en akoestische isolatie bieden. Dit komt doordat schelpen een luchtlaag bevatten die warmte vasthoudt en geluid dempt. Schelpenisolatie wordt vaak gebruikt in woningen en gebouwen om de temperatuur te reguleren en geluid te dempen.

Schelpen online kopen?

Via onze webshop kun je eenvoudig schelpen bestellen. Wij streven ernaar om onze producten binnen 3 tot 5 werkdagen bij jou thuis te bezorgen. Heb je advies over schelpen nodig? Neem dan gerust contact op met ons!