Pelfin Biologische Potgrond – Pallet

279,51

Korte productomschrijving

Pelfin Biologische Potgrond is een duurzame voeding voor jouw planten!

  • Samengesteld uit turf en organisch materiaal
  • Lichtgewicht materiaal, vol voedingsstoffen
  • Laag veengehalte
  • Leverbaar per pallet | 60 zakken van 40 liter
  • Prijzen inclusief verzending!
Bezorginformatie

Binnen 1 week bezorgd, afhalen niet mogelijk

Dit product wordt gratis verzonden binnen Nederland! Exclusief de Waddeneilanden

Is het afleveradres buiten onze normale bezorgregio? Dan is bestellen mogelijk via klantenservice@plantenzand.nl.

Tips bij dit product

Om jouw plant een optimale leefomgeving te bieden, adviseren wij om het plantengat met zo’n 5 à 15 liter potgrond op te vullen. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de plant en het bijbehorende gat.

Volledige productomschrijving

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Gratis afhalen
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1.250, exclusief groot transport
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)

Biologische potgrond plezier voor de planten!

Pelfin biologische potgrond staat voor de kracht van de natuur. Deze duurzame potgrond is tot stand gekomen door het gebruik van natuurlijke materialen zoals turf, hout, klei en compost. Hierdoor geeft het jouw planten de voeding die ze nodig hebben om goed te kunnen groeien. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen heeft deze universele potgrond een laag veengehalte, wat deze biologische potgrond dus erg duurzaam maakt. Het is een echte bodemverrijker.

Potgrond heeft eigenschap om niet zich sterk samen te persen en/of te klinken zoals zand en grond dit wel kunnen doen. Dit zorgt ervoor dat de wortels alle ruimte krijgen om zich goed te ontwikkelen en aan te sterken. Omdat de wortels genoeg ruimte krijgen onder kluit heeft de plant de mogelijkheid om zich snel te ontwikkelen tot een volwassen exemplaar! De grond neemt snel vocht op, is een lichtgewicht materiaal en biedt optimale voeding.

Verschil tussen potgrond en biologische potgrond

Het voornaamste verschil is dat biologische potgrond voortkomt uit 100% natuurlijke materialen, daar zit dan ook zeker een voordeel aan. Deze natuurlijke materialen zijn vaak goede voedingsstoffen voor planten en deze organische voedingsstoffen zijn erg goed opneembaar door planten. Hier groeien en leven planten vaker beter op biologische potgrond dan op andere.

Ook is de keuze voor biologisch veel duurzamer. Waar de Pelfin universele biologische potgrond voornamelijk bestaat uit hernieuwbare bronnen, bestaan andere soorten potgrond vaak uit meer veen of kunstmest. Veen is een eindige bron en kunstmest wordt industrieel gemaakt, wat veel energie kost. Daardoor is biologische potgrond een stukje beter voor onze wereld.

Advies hoeveelheid Biologische Potgrond

Gebruik de potgrond als toplaag in bijvoorbeeld borders of bloembakken zodat de betreffende planten een goede en gezonde start tegemoet kunnen gaan. Als onderlaag kun je bemeste tuinaarde gebruiken, maar ook Hydro korrels als het gaat om de wat kleinere kamerplanten. Het is ontzettend belangrijk dat de laagdikte van de potgrond dikker is dan dat de wortels van de beplanting lang zijn. De potgrond is te gebruiken als verrijking voor je planten, zodat deze in de eerste twee maanden genoeg voedingsstoffen ontvangt. Om jouw plant een optimale leefomgeving te bieden, adviseren wij om het plantengat met zo’n 5 à 15 liter biologische potgrond op te vullen. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de plant en het bijbehorende gat.

Gratis verzending

Dit product wordt gratis verzonden binnen Nederland, exclusief de Waddeneilanden. Is het afleveradres buiten onze normale bezorgregio? Dan is bestellen mogelijk via klantenservice@plantenzand.nl.

 

Zijn 60 zakken van 40 liter | 2.400 liter toch wat te veel voor jouw tuin? Kijk hier voor onze Universele Potgrond in zakken van 10, 20 en 40 liter, of onze potgrond in Big Bags van 1.000 liter.

 

*Het gebruik van turf heeft verschillende meningen omtrent de nadelen. Want veenafgraving, voor bijvoorbeeld potgrond, leidt tot een belasting van het klimaat en aantasting van natuur en biodiversiteit. Omdat in natte veengronden broeikasgas CO2 opgeslagen zit die bij de winning vrijkomt.

0/5 (0 Reviews)

Extra informatie

Merk

Pelfin

Toepassing (bodemverbeteraars)

Siertuin, Kamerplant

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pelfin Biologische Potgrond – Pallet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *