Winkelwagen

Wanneer heesters planten?

Voor de meeste struiken geldt dat het najaar de beste periode is om heesters te planten. Op die manier hebben ze namelijk genoeg tijd om te wortelen, voordat de winter aanbreekt. Maar, de meeste heesters kunnen het gehele jaar door geplant worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de mooie vlinderstruik. Wij adviseren u graag bij eventuele vragen, neem hiervoor gerust contact met ons op.

Heesters planten in de herfst

Heesters zijn in de herfst nog niet in rust. De bodemtemperatuur is dan nog wat hoger, waardoor de wortels actief zijn en zich goed in de grond vestigen. Zodra de temperatuur van de bodem constant onder de 10 graden is, gaan heesters echt in rust. Het grote voordeel van planten in de herfst is dat ze een voorsprong hebben in het voorjaar. De eerste worteling is al gebeurd, dus kunnen ze direct op zoek naar voeding en water om te groeien.

Wanneer je heesters gaat planten, is het belangrijk om van tevoren rekening te houden met de grond. Zorg ervoor dat die goed losgemaakt is en versterkt met de juiste meststof. Ook moet de grond voldoende vochtig zijn. De eerste paar weken na het planten kan regelmatig water geven nodig zijn.

Waarom heesters planten in de herfst?

  • Hogere bodemtemperatuur
  • Genoeg tijd om te wortelen
  • Vochtige grond
  • Voorsprong in de lente

Let op: dit geldt dus niet voor alle heesters, want de meesten kunnen het gehele jaar door geplant worden!

Heesters: een prachtige aanvulling

Wanneer je de heesters ook plant, ze zijn een prachtige aanvulling in elke tuin. Als je er goed voor zorgt, heb je er jarenlang plezier van. Heesters zijn onderhoudsarm en mede daardoor populair.

Er zijn twee soorten, waarvan er één in de herfst zijn blad verliest en in het voorjaar nieuwe knoppen produceert. De tweede soort behoudt zijn blad gedurende de hele winter. Ook zijn er nog speciale heesters die goed tegen zon en droogte.

Direct online bestellen

Wil je planten online bestellen, nu je weet wanneer je heesters moet planten? Dat kan bij Plantenzand.nl. Wij bieden planten, struiken, bomen en nog veel meer aan in onze online shop. Heb je advies nodig of heb je vragen voor ons? Neem contact met ons op via klantenservice@plantenzand.nl of bel 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →