Heesters

Ben je op zoek naar een mooie heester voor in de tuin, omdat je geen inkijk wilt of lege delen moet opvullen? Bij online tuincentrum Plantenzand.nl hebben we een uitgebreid aanbod van bijzondere en mooie struiken. Alle heesters zijn heel eenvoudig te bestellen in onze webshop en worden daarna met grote zorg binnen enkele dagen bij je thuisbezorgd!

Filters

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten

Voordelen van heesters

Een heester is eigenlijk niet meer dan een ander woord voor een struik. Het is een plant die houtachtige stelen ontwikkelt en ook wel wordt gezien als een ‘vakkenvuller’, omdat ze onderhoudsvriendelijk zijn en veel gebruikt worden in de Nederlandse tuinen. Bekende heesters zijn onder meer rozen, hortensia’s en de vlinderstruik. Deze planten sterven niet bovengronds af, zoals vaste planten wel doen en die daardoor tot de grond moeten worden afgeknipt.

  • Sterft niet af
  • Altijd zichtbaar
  • Prachtige bloei
  • Goede nestplek voor vogels
  • Belangrijk voor bijen

Kenmerken van heesters

Er zijn grofweg twee soorten heesters: de bladverliezende en wintergroene variant. De meest voorkomende en verkochte soort is bladverliezend. In het voorjaar vormt deze struik nieuwe knoppen, waarna het blad mooi uitloopt. In de herfst verkleurt het blad, wat vaak tot een prachtig plaatje in je tuin leidt. In de winter is die ‘kaal’.

Je kan ook wintergroene heesters kopen. Deze behouden het blad in de koudste maanden van het jaar, waardoor jouw tuin in de winter toch nog een mooie groene kleur heeft. De struiken verschillen allemaal sterk in hoogte. Er zijn varianten die wel hoger dan 8 meter worden, maar je vindt ze ook van 80 centimeter.

Heesters online bestellen

Onze heesters bestellen kan eenvoudig en snel in onze webshop. Wij doen er vervolgens alles aan om jouw bestelling binnen 3 tot 5 werkdagen te bezorgen. Mocht je nog vragen hebben of hulp willen, neem dan gerust contact op via het mailadres klantenservice@plantenzand.nl of 085 065 9755 (bellen of appen).