IJzersulfaat – Olmix

Vanaf: 19,95

Korte productomschrijving

Olmix IJzersulfaat / Ferromel

  • Een effectief middel tegen mos
  • Om weerbaarheid toe te laten nemen van gazon
  • Gazonziekten niet snel meer zullen optreden
  • Leverbaar in verpakkingen van 5, 15 en 25 kg.
Bezorginformatie

Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1.250, exclusief groot transport
Bekijk hier onze verzendtarieven

Tips bij dit product

Olmix IJzersulfaat / Ferromel oplossen in water of met zand als vulstof gebruiken voor de beste resultaten.

Volledige productomschrijving

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Gratis afhalen
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1.250, exclusief groot transport
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)

Olmix IJzersulfaat

Olmix IJzersulfaat / Ferromel zorgt ervoor dat planten zonlicht efficiënt opnemen, waardoor de weerbaarheid toeneemt en gazonziekten niet snel meer zullen optreden. IJzersulfaat speelt dus een belangrijke rol in de fotosynthese van (gras)planten. Mos, een van de grootste ergernissen van gazonbezitters, zal haast onvermijdelijk jaarlijks weer de intrede in uw gazon doen. Dit komt omdat mos zich in een gazon gemakkelijk kan uitbreiden, doordat het zich zowel vegetatief als door middel van sporen kan verspreiden. Een effectief middel tegen mos is ijzersulfaat.

Voor planten is fotosynthese van essentieel belang. Dit proces stelt planten in staat om zonlicht om te zetten in energie, waardoor ze kunnen groeien en bloeien. Een van de cruciale elementen voor een efficiënte fotosynthese is ijzer. IJzersulfaat, een meststof die rijk is aan ijzer, speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de fotosynthese van planten. Het zorgt ervoor dat planten voldoende ijzer hebben om chlorofyl aan te maken, het pigment dat verantwoordelijk is voor de groene kleur van bladeren. Door ijzersulfaat toe te voegen aan de bodem, verbeter je de opname van voedingsstoffen door de planten, waardoor ze sterker en gezonder worden. Je gazon krijgt ook nog eens een frisgroene uitstraling.

Echter, om mos in het gazon te voorkomen is verticuteren, bemesten en kalken de beste oplossing.

Gebruik van Olmix IJzersulfaat

Als je gazon geteisterd wordt door mos, is het tijd om ijzersulfaat toe te passen. Het beste moment hiervoor is in het voorjaar of najaar, wanneer het gras actief groeit en het mos gevoeliger is voor behandeling.

De dosering van ijzersulfaat hangt af van de grootte van je gazon en de ernst van de mos groei. Over het algemeen kun je 1 kg Ferromel IJzersulfaat gebruiken voor ongeveer 40 m² gazon. Je kunt het op verschillende manieren toedienen, zoals het mengen met zand en handmatig strooien, of het oplossen in water en vervolgens met een gieter aanbrengen.

0/5 (0 Reviews)

Extra informatie

Gewicht N/B
Toepassing (bodemverbeteraars)

Gazon

Merk

Olmix

Hoeveelheid

5 kg, 15 kg, 25 kg