Winkelwagen

Vaste planten schaduw

Ben je op zoek naar sterke vaste planten die het goed doen in de schaduw? Online tuincentrum Plantenzand.nl beschikt over een groot assortiment met fraai planten, die ook op schaduwrijke plekken uitstekend groeien. Deze zijn allemaal te bestellen in onze webshop en worden na jouw order binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Kenmerken van vaste planten schaduw

Als je een tuin hebt met veel schaduw, denk je misschien dat het onmogelijk is om een mooie kleurrijke tuin te maken. Maar het tegendeel is waar. Er is ontzettend veel mogelijk. In de schaduw groeien namelijk de mooiste vaste planten. Een aantal bekende planten zijn de hortensia, klimop en Kleine Maagdenpalm.

Als je donkere plekken in de tuin hebt en je wilt graag planten aanbrengen, dan is het eerst goed om te bedenken wat voor type schaduw het is. Is er sprake van diepe schaduw, waar nooit meer dan twee uur direct zonlicht schijnt? Kies dan voor echte zogeheten schaduwplanten. Daarnaast heb je ook halfschaduwplanten. Die doen het goed op plekken waar minimaal twee uur en maximaal vijf uur zonlicht komt. Deze plekken liggen vooral op het noordwesten of noordoosten.

Voordelen van vaste planten schaduw

Het grootste voordeel van de meeste planten die in de schaduw kunnen staan, is dat ze erg sterk zijn. Zelfs onder zware omstandigheden overleven deze soorten. Vaak blijven ze ook groen in de winter. Ongeacht het type schaduw is een handige tip om planten met lichte kleuren te gebruiken. Daardoor lijken de plekken wat minder donker. Naast vaste planten voor in de schaduw heb je nog veel te kiezen. Zo zijn er ook struiken, grassen en bloemen die groeien op de donkerste plekken.

  • Op elke plek te planten
  • Onderhoudsvriendelijk
  • IJzersterk
  • Genoeg te kiezen

Vaste planten schaduw bestellen

Onze vaste planten voor in de schaduw zijn eenvoudig en snel te bestellen in onze webshop. Ze worden vervolgens binnen 3 tot 5 werkdagen bij je thuisbezorgd. Als je nog vragen hebt of graag hulp wil, neem dan gerust contact op via klantenservice@plantenzand.nl of door te bellen of appen naar 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →