Houtpellets

Op zoek naar goede kwaliteit houtpellets? Bij online tuincentrum Plantenzand.nl bestel je hoogwaardige pellets tegen scherpe prijzen! Je vindt bij ons witte en bruine varianten van topmerken als Pure Power en Zweedse Pellets. Alle houtpellets uit ons aanbod zijn eenvoudig te bestellen via onze website en worden binnen enkele dagen met grote zorg bij jou thuisbezorgd.

Filters

Toont alle 6 resultaten

Toont alle 6 resultaten

Kenmerken van houtpellets

Houtpellets zijn samengeperste stukjes hout. Het is de efficiëntste en duurzaamste biobrandstof van het moment. Niet voor niets behoren ze al jaren tot het snelst groeiende bio-energieproduct ter wereld. Ze worden met name gebruikt voor stroomopwekking en verwarming in huizen, maar ook voor industriële toepassingen (zoals in elektriciteitscentrales), kattenbakkorrels of strooisel bij maneges.

Het warmtevermogen van houtpellets is maar liefst twee tot drie keer zo groot als die van brandhout en ze zijn CO2-neutraal. Een mooie, duurzame oplossing dus voor het verwarmen van bijvoorbeeld jouw huis of kantoor. Het is wel belangrijk dat je hiervoor een passende verwarmingsinstallatie hebt én goede kwaliteit houtpellets, zoals die uit ons assortiment.

Voordelen van houtpellets

Houtpellets worden het meest gebruikt in houtgestookte verwarmingsinstallaties en bieden daarin allerlei voordelen. Ze zijn veel duurzamer dan traditionele verwarmingsinstallaties die werken op gas of stookolie. Doordat de CO2 die bij de verbranding vrijkomt net zo veel is als de CO2 die bomen gedurende hun groei hebben opgenomen, zijn ze CO2-neutraal.

Houtgestookte kachels zijn niet alleen duurzamer, de brandstof is ook goedkoper! Door houtpellets te gebruiken kun je jouw energiekosten flink verlagen. Het is een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld gas. We zien daarom ook steeds meer huizen en bedrijven die overstappen naar deze duurzame én goedkopere verwarmingsmethode.

  • Efficiëntste en duurzaamste biobrandstof
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Goedkoper dan gas
  • CO2-neutraal

Houtpellets direct online kopen of eerst advies nodig?

Koop via onze webshop eenvoudig en snel houtpellets. Wij streven ernaar jouw bestelling binnen 3 tot 5 werkdagen bij je te bezorgen. Wil je meer informatie of advies? Neem dan gerust contact op met ons. Dat kan door te mailen naar klantenservice@plantenzand.nl of te bellen naar 085 065 9755.