Red Robin

Red Robin

33,00

Het blad van deze heester loopt in het voorjaar mooi koperkleurig en glanzend uit en in de loop van de zomer wordt het blad steeds groener. De Red robin wordt ongeveer 2 meter hoog en 3 meter breed en heeft prachtig opvallend rood blad. De struik kan slecht tegen temperaturen beneden -10 graden celcius.

  • Rood-bronskleurig blad
  • Wintergroen
  • Geen specifieke eisen aan de standplaats

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1000
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)
Shop nu: betaal later met klarna

De Nederlandse naam van deze heester is Glansmispel, familie van de Rosaceae. De Red Robin bloeit wit in juni en in augustus komen er oranje bessen in de heester. In het voorjaar krijgen de oudere bladeren een mooie rode ‘herfstkleur’. De jongere bladeren blijven groen. Eenmaal volwassen heeft deze heester een hoogte van ongeveer 300cm en hij kan niet zo goed tegen kou in de winter, maximaal -5 graden Celsius kan de Glansmispel verdragen. De heester is de hele winter groen.

De Red Robin is gevoelig voor bacterievuur, hier gaat de plant dood aan hierom is het belangrijk deze te plaatsen buiten gebieden met veel fruit. Verder heeft de struik een hoge sierwaarde en kan goed als accentplant in het openbare groen of in de tuin geplaatst worden. De Red Robin verlangt wel een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Bewerk de bodem voor het aanplanten met Potgrond en je geeft de plant de beste start.

De Glansmispel kan prima op een zonnige plek geplaatst worden, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Ze kan bij nachtschade in april-mei schade oplopen, hierom het advies om haar nog goed te beschermen deze periode.

Eigenschappen Red Robin:

Nederlandse naam:
Glansmispel
Wetenschappelijke naam:
Photinia x fraseri ‘Red Robin’
Type plant:
Heester
Geslacht:
Photinia
Familie:
Rosaceae
Bloemkleur:
Wit
Bladkleur:
Bruin, Rood
Veelkleurig blad:
Nee
Bloeitijd:
Mei, Juni
Vochtigheid:
Vochthoudend-vochtig
Zon / schaduw:
Zon
Wintergroen:
Ja
Hoogte in CM:
150
Giftig:
Nee

 

Productafbeeldingen kunnen (deels) afwijken van de werkelijkheid. Aan productafbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. Wij streven er naar om onze producten zo correct en realistisch mogelijk op de foto te zetten.

0/5 (0 Reviews)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Red Robin” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *