Ijslandse papaver

4,43

Papaver nudicaule ‘gartenzwerg’

Uitverkocht

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1000
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)
Shop nu: betaal later met klarna

De Nederlandse naam van deze vaste plant is IJslandse papaver, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur van deze plant is wit, oranje, geel en hij bloeit vanaf juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15cm hoog. Eenmaal volwassen zal deze plant een hoogte bereiken van ongeveer 40 cm. De papaver kan goed tegen kou en verdraagt temperaturen tot ongeveer -25 graden Celsius en blijft de hele winter groen. Wij adviseren een plantafstand van 26 cm, dit zijn 11 tot 15 plantjes per m2.

De IJslandse papaver komt oorspronkelijk uit de bergen, hierdoor is hij dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als bijvoorbeeld ‘voegenvuller’ in de stapelmuur of tussen stenen. Zelfs tussen bestrating doet deze plant het erg goed. Hij verlangt een zonnige plek, dus bij voorkeur een tuin op het zuiden. De bodem dient matig voedselrijk te zijn, hierdoor adviseren wij om voor het aanplanten de aarde te bewerken met Big Bag Potgrond. Deze potgrond geeft de bodem de juiste voedingsstoffen zonder dat het teveel is voor deze planten.

De IJslandse papaver is een zeer onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Hij staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan ook redelijk goed tegen droogte. Hij leeft maar kort en blijft slechts enkele jaren waardevol. Door de plant op tijd uit te zaaien of anderszins te verjongen blijft u plezier hebben van deze plant. De Papaver woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Eigenschappen IJslandse papaver:

Nederlandse naam:
Ijslandse papaver
Wetenschappelijke naam:
Papaver nudicaule ‘gartenzwerg’
Type plant:
Vaste plant
Geslacht:
Papaver
Familie:
Papaveraceae
Bloemkleur:
Wit, Geel, Oranje
Bladkleur:
Groen
Veelkleurig blad:
Nee
Bloeitijd:
Juni, juli, Augustus
Vochtigheid:
Vochthoudend
Zon / schaduw:
Zon
Wintergroen:
Nee
Hoogte in CM:
40
Giftig:
Nee

 

Product afbeeldingen kunnen (deels) afwijken van de werkelijkheid. Aan product afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. Wij streven er naar om onze producten zo correct en realistisch mogelijk op de foto te zetten.

0/5 (0 Reviews)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ijslandse papaver” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *