Dikkemanskruid

2,65

Dikkemanskruid, de ideale bodembedekker voor de schaduwrijke plekken in je tuin

  • Leeft graag in de schaduw van bomen en heesters
  • Bloeit wit
  • Laagblijvende plant

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1000
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)
Shop nu: betaal later met klarna

De Nederlandse naam van deze vaste plant is Pachysandra, familie van de Buxaceae. De plant bloeit witte bloemen en hij bloeit vanaf april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 2o cm hoog. Eenmaal volwassen heeft deze vaste plant een hoogte van ongeveer 25 cm. Hij is de hele winter groen en verdraagt temperaturen tot ongeveer -30 graden Celsius. Wij adviseren een plantafstand van 30 cm, dit zijn per m2 8 tot 11 stuks. Van oorsprong is de Pachysandra een bosplant.

Doordat het een bosplant is is deze plant zeer geschikt voor tuinen met meerdere vrijwel volwassen bomen en heesters. Hij verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Voor het aanplanten van deze planten adviseren wij de bodem te verrijken met Bemeste teelaarde, hierin zit de humus die deze planten nodig hebben voor een optimale start.

Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen, dit dien je dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Zorg voor gefilterd licht door hem in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. De Pachysandra is goed te combineren met ‘bosrandplanten’ op een vochthoudende bodem, groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren.

Eigenschappen Dikkemanskruid:

Nederlandse naam:
Dikkemanskruid
Wetenschappelijke naam:
Pachysandra terminalis
Type plant:
Vaste plant
Geslacht:
Pachysandra
Familie:
Buxaceae
Bloemkleur:
Wit
Bladkleur:
Groen
Veelkleurig blad:
Nee
Bloeitijd:
Maar, April, Mei
Vochtigheid:
Droog-vochthoudend
Zon / schaduw:
Schaduw
Wintergroen:
Ja
Hoogte in CM:
30
Giftig:
Ja

 

Product afbeeldingen kunnen (deels) afwijken van de werkelijkheid. Aan product afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. Wij streven er naar om onze producten zo correct en realistisch mogelijk op de foto te zetten.

0/5 (0 Reviews)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dikkemanskruid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *