Chinese klokjesbloem

4,96

Chinese klokjesbloem, deze vaste plant bloeit opvallend en heeft blauwe bloemen. Hij doet het erg goed in een tuin op het zuiden.

  • Een echte zonaanbidder
  • Wintergroen

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1000
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)
Shop nu: betaal later met klarna

De Nederlandse naam van deze vaste plant is Chinese Klokjesbloem, familie van de Campanulaceae. De plant bloeit blauw vanaf juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm hoog. Eenmaal volwassen is de hoogte van deze plant ca. 60cm. Hij is winterhard en verdraagt temperaturen tot -30 graden Celsius. Wij adviseren een plantafstand van 30 cm dit zijn 8-11 planten per 1 m2.

het Chinese klokje is erg geschikt voor een tuin op het zuiden, hij verlangt namelijk een zonnige en warme plek. Hij heeft niet te arme grond nodig, wij adviseren dan ook de bodem te verrijken met Bemeste teelaarde voor het aanplanten van de plant. Deze vaste plant wil een plek buiten de schaduwzone van bomen en heesters en kan goed gebruikt worden in een border. Hij is makkelijk te combineren met andere planten en woekert niet tot nauwelijks. In de winter heeft hij bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw, in de zomer moet ervoor gewaakt worden dat hij niet uitdroogt.

Eigenschappen Chinese klokjesbloem:

Nederlandse naam:
Chinese klokjesbloem
Wetenschappelijke naam:
Platycodon grandiflorus ‘Mariesii’
Type plant:
Vaste plant
Geslacht:
Platycodon
Familie:
Campanulaceae
Bloemkleur:
Blauw
Bladkleur:
Groen
Veelkleurig blad:
Nee
Bloeitijd:
Juli, Augustus
Vochtigheid:
Droog-vochthoudend
Zon / schaduw:
Zon
Wintergroen:
Ja
Hoogte in CM:
60
Giftig:
Nee

 

Product afbeeldingen kunnen (deels) afwijken van de werkelijkheid. Aan product afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. Wij streven er naar om onze producten zo correct en realistisch mogelijk op de foto te zetten.

0/5 (0 Reviews)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chinese klokjesbloem” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *