Callicarpa

22,50

Callicarpa

Uitverkocht

De voordelen van Plantenzand.nl!

Rechtstreeks van de kwekerij
Binnen 1 week bezorgd
Gratis levering vanaf € 1000
Eigen bezorgservice (bereken verzendkosten in winkelwagen)
Shop nu: betaal later met klarna

De Nederlandse naam van deze Heester is Callicarpa, familie van de Verbenaceae. Ze bloeit lila en doet dit vanaf juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen. Eenmaal volwassen heeft deze heester een hoogte van ongeveer 200cm. Ze verdraagt temperaturen tot -20 graden Celsius. De Callicarpa krijgt opvallende vruchten en stellen geen specifieke eisen aan hun standplaats.

Deze heester heeft een hoge sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Ze wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige zandige bodem. Voor het aanplanten adviseren wij de bodem te verrijken met Lava-Schrale Teelaarde om deze plant de best mogelijke start te geven.  De Callicarpa staat graag uit de volle zon, dus bij voorkeur in de schaduw van andere planten. Een plek in de halfschaduw wordt ook verdragen. Ze kan schade oplopen bij nachtvorst in april-mei. Ze is lastig te combineren met andere hoge vaste planten door de vorm die deze heester heeft.

Eigenschappen Callicarpa:

Nederlandse naam:
Callicarpa
Wetenschappelijke naam:
Callicarpa bodinieri ‘Profusion’
Type plant:
Heester
Geslacht:
Callicarpa
Familie:
Verbenaceae
Bloemkleur:
Lila
Bladkleur:
Groen
Veelkleurig blad:
Nee
Bloeitijd:
Juli, Augustus
Vochtigheid:
Vochthoudend-vochtig
Zon / schaduw:
Lichte / halfschaduw
Wintergroen:
Nee
Hoogte in CM:
200
Giftig:
Nee

 

Product afbeeldingen kunnen (deels) afwijken van de werkelijkheid. Aan product afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. Wij streven er naar om onze producten zo correct en realistisch mogelijk op de foto te zetten.

0/5 (0 Reviews)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Callicarpa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *