Winkelwagen

Wat zijn groenblijvende leibomen?

Groenblijvende leibomen blijven het hele jaar door groen. En dat heeft zo zijn voordelen. De belangrijkste is dat deze bomen het hele jaar voor een groen ‘scherm’ zorgen, zodat je altijd veel privacy hebt in je tuin. Ook is dit goed voor dieren en insecten.

Welke groenblijvende leibomen zijn er?

Groenblijvende leibomen zijn er in veel verschillende soorten, maten en omtrekken. Sommige mensen kiezen ervoor om één soort te planten, terwijl anderen er meerdere in hun tuin willen hebben. Bij Plantenzand.nl verkopen we onder meer de Prunus lusitanica, oftewel de Portugese Laurier. Deze wordt zo’n 3 meter hoog en behoudt in de winter de groene kleur. Bekijk hier al onze leibomen.

Waarom groenblijvende leibomen kopen?

Wintergroene leibomen houden hun blad tijdens de wintermaanden, waardoor je nooit inkijk hebt van de buren. Bovendien geven deze bomen kleur aan je tuin in winter, als de meeste andere bomen hun blad hebben laten vallen. Ook geven leibomen een stijlvolle, chique en unieke uitstraling aan je tuin.

Groenblijvende leibomen vormen een natuurlijk wind- en zonnescherm. In de winter kun je daardoor heerlijk genieten van het zonnetje. Op zomerdagen zorgen de leibomen juist voor schaduw en verkoeling in de tuin. Groenblijvende leibomen zijn makkelijker te onderhouden dan andere soorten bomen. Ze hoeven minder vaak gesnoeid te worden en ze zijn ook eenvoudiger te verplanten.

  • Veel privacy
  • Natuurlijk wind- en zonnescherm
  • Makkelijk in onderhoud
  • Kleurrijke tuin in de winter

Is een groenblijvende leiboom winterhard?

De meeste groenblijvende leibomen kunnen uitstekend tegen vorst. Alleen bij langdurige en strenge vorst moet je de bomen goed in de gaten houden. Leibomen blijven in de winter vocht verdampen via de bladeren. Lange, strenge vorst zorgt voor uitdroging. Maak daarom de grond nat, voor de vorstperiode begint. Als de leiboom schade oploopt, vallen de oude bladeren. Er komen dan in het voorjaar weer nieuwe bladeren aan.

Online bestellen en thuisbezorgd

Als je nog niet weet welke groenblijvende leiboom je wilt, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw tuin. Je bereikt ons via de mail op klantenservice@plantenzand.nl of bel ons op 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →