Winkelwagen

Wat kost straatzand?

De prijs van straatzand hangt af van de hoeveelheid. Bij Plantenzand.nl hebben we meerdere mogelijkheden, waardoor je al vanaf € 4,50 zand voor jouw nieuwe straat, terras of oprit kan kopen. We bezorgen het straatzand in big bags of losgestort.

Prijs voor straatzand

Bij Plantenzand.nl kost het straatzand:

  • 25 kilo: € 4,50
  • 600 kilo (halve big bag): € 37,40
  • 1200 kilo (big bag): € 48,70
  • 1 m3 losgestort: € 56,-

Ons straatzand is mooi en schoon en daardoor goed te gebruiken onder bestrating. Het wordt gezeefd, zodat schelpjes, klei of leem eruit zijn. Je kunt daardoor de basis voor jouw bestrating mooi glad afrijen. Straatzand heeft een iets grovere korrel en daardoor een goede waterdoorvoer. Ook is het uitstekend te verdichten, zodat je een compacte bodem creëert en kuilen voorkomt.

Hoeveelheid straatzand

Ons advies is om eerst een laag ophoogzand (zo’n 10 centimeter) te gebruiken bij lichtbelaste bestrating, zoals looppaden of terrassen. Bij slecht waterdoorlatende ondergrond (bijvoorbeeld klei) is zo’n 20 centimeter verstandig.

Bovenop het ophoogzand leg je zo’n 5 centimeter straatzand. Het is goed om bij het bestellen van ophoog- en straatzand rekening te houden met het feit dat je de bodem verdicht. Houd voor het gemak de factor 1,4 aan.

Als je te maken hebt met een slappe ondergrond, zoals veen, leg dan eerst een laag lavakorrel. Zo’n 15 centimeter is voldoende om verzakkingen te voorkomen. Ga je een bestrating aanleggen die zwaar wordt belast (bijvoorbeeld een oprit), leg dan altijd eerst een laag puingranulaat van 30 – 35 centimeter.

Online bestellen en thuisbezorgd

Wil je straatzand online bestellen? Dat kan heel eenvoudig via deze pagina. Wij komen vervolgens het zand bij jou (thuis)bezorgen op het moment dat het jou uitkomt. Mocht je nog advies willen over het gebruik van zand voordat je bestrating aanlegt, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan door te mailen naar klantenservice@plantenzand.nl of te bellen op 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →