Winkelwagen

Wanneer heesters snoeien?

Heesters kunnen het beste in het vroege voorjaar worden gesnoeid. Als je wilt dat ze gezond, sterk en mooi blijven is het belangrijk om heesters regelmatig te snoeien. Je kunt dat het beste doen vóór de nieuwe groei, dus in het vroege voorjaar.

Heesters snoeien om te groeien

Snoeien helpt om nieuwe groei te stimuleren, waardoor de heesters er voller en levendiger uitzien. De struiken blijven bovendien in vorm en je voorkomt dat ze te groot worden of te dicht begroeien.

Wanneer je heesters snoeit, adviseren we eerst alle dode of zieke takken weg te knippen. Ook takken die te dicht op elkaar groeien of elkaar kruisen, moet je terugsnoeien. Als je deze takken hebt verwijderd, kan je de heester de gewenste grootte en vorm geven. Snoei altijd in een hoek van 45 graden, zodat er voldoende ruimte is om te groeien.

Het is belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken en ervoor te zorgen dat je de struiken niet beschadigt. Gebruik bij voorkeur tuinscharen of snoeizagen.

  • Snoei in het vroege voorjaar
  • Gebruik een tuinschaar of snoeizaag
  • Verwijder dode en zieke takken
  • Snoei takken die dicht op elkaar groeien

Heesters: een prachtige aanvulling

Heesters zijn een schitterende aanvulling op elke tuin. Je hebt er jarenlang plezier van, als je de struiken goed verzorgt. Dat is niet zo heel moeilijk. Heesters hebben namelijk relatief weinig onderhoud nodig. Dat is ook één van de redenen waarom ze zo populair zijn.

Er zijn twee verschillende soorten heesters, waarvan de ene zijn bladeren in de herfst afwerpt en in het voorjaar nieuwe knoppen ontwikkelt. De tweede soort behoudt zijn bladeren gedurende de hele winter. Ook zijn er heesters die goed tegen zon en droogte.

Direct online bestellen

Wil je nieuwe struiken bestellen, nu je ook weet wanneer je heesters moet snoeien? Dat kan bij Plantenzand.nl. In onze online shop vind je vele soorten planten en bomen. Mocht je advies nodig hebben of vragen aan ons wilt stellen, neem dan contact op via klantenservice@plantenzand.nl of 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.4
Gebaseerd op 41 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →