Winkelwagen

Vaste planten zon

Zonnige plekken in je tuin bieden de uitgelezen kans om een mooie border te creëren. Met vaste planten voor in de zon kan je alle kanten op. Kleurrijk en gevarieerd of natuurlijk groen en wild, je kunt het inrichten zoals je zelf voor ogen hebt. Belangrijk om te weten is dat niet elke plant geschikt is om de gehele dag in de zon te staan. Lees onderstaand waar je op moet letten als je jouw tuin wilt inrichten voor de zonnigste plekken in jouw tuin.

Kenmerken van vaste planten voor in de volle zon

Met veel zon in de tuin kan je zorgen voor de meest kleurrijke borders. Wanneer meer dan 5 uur per dag de zon schijnt in je tuin, spreken we van volle zon. Er zijn veel vaste planten die van de zon houden, en typisch voor deze planten is dat ze vaak lang en rijkelijk bloeien. Door vaste planten slim te combineren kan je het hele jaar door van ze genieten.

  • Mooie kleurrijke border
  • Lang en rijkelijke bloei
  • Makkelijk te combineren
  • Een jaar plezier

Ideale vaste planten soorten voor de zon

Om je zonnige tuin een sfeervolle basis te geven, is Pampasgras een geweldige optie. Dit gras houdt van de zon en geeft zachte, witte bloemen. Een keer wat anders dan alleen groene sprietjes. Let er wel op dat de bloemen van Pampasgras niet te veel wind vangen, daar kunnen ze niet goed tegen. Dus zorg dat je er voldoende vaste planten omheen zet die ook in september/oktober bloeien.

De immens populaire Lavendel is een aanrader in je zonnige tuin. Deze plant staat bekend om zijn heerlijke geur. En hoe meer zon hij krijgt, hoe intenser de kleur. Ook een zonplant zoals de rode zonnehoed mag absoluut niet ontbreken in je border. Want bij een zonnige tuin horen natuurlijk ook vlinders, bijen en hommels.

Tip: geef ze op tijd water

Vaste planten die veel in de zon staan, hebben natuurlijk verfrissing nodig. Zorg dus je je zonplanten altijd voldoende water geeft en dat de grond goed vochtig is. Wacht hier niet mee tot ’s avonds of ’s ochtends, maar besproei je planten meteen als je ziet dat ze het nodig hebben

Vaste planten zon bestellen

Onze vaste planten voor in de zon zijn simpelen snel te bestellen in onze webshop. Ze worden binnen 3 tot 5 werkdagen thuisbezorgd. Heb je nog vragen of wil je hulp? Neem dan contact op via klantenservice@plantenzand.nl of bel of app naar 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →