Winkelwagen

Vaste planten soorten

Levendig groen, een prachtige bloei, bodembedekkend of plant die klimt. Vaste planten horen eigenlijk in iedere tuin. Ze zorgen voor structuur, kleur en sfeer en je kunt ieder jaar weer op ze rekenen. Benieuwd naar alle mogelijkheden die vaste planten bieden? Wij hebben de belangrijkste kenmerken en een aantal mooie vaste planten soorten voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken van vaste planten

Het belangrijkste kenmerk van vaste planten is dat de wortels zonder problemen de winter overleven. De meeste vaste planten sterven boven de grond af in de winter, om in het voorjaar weer fris en met mooie, natuurlijke kleuren te verschijnen.  Dit in tegenstelling tot eenjarige planten, die meestal een lange bloeiperiode hebben.

Vaste planten bloeien maar een deel van het seizoen, maar ze voegen wel het hele jaar door iets toe aan je tuin. En als je typische voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en herfstbloeiers slim combineert, biedt jouw tuin ieder seizoen weer een schouwspel met nieuwe vormen en kleuren. Je kan ook een groenblijvende plant toevoegen zoals de Camellia, om een duidelijke structuur te behouden.

Struiken voor structuur

Als je denkt dat struiken saai zijn, heb je het mis. Dat ze vaak lang groen blijven is juist super handig, en je hebt allerlei soorten rijkbloeiende struiken. Dit type vaste plant kan daarom enorm veel doen voor de sfeer in je tuin en is makkelijk te combineren met andere vaste planten.

Neem de hortensia, niet voor niets een van de populairste planten in Nederland. De boerenhortensia bloeit met grote, kleurrijke knoppen en is handig omdat de plant vocht onttrekt aan de grond. De pluimhortensia bloeit afhanklijk van de zuurgraad van de grond in verschillende kleuren, maar meestal in prachtig roze. De wilde hortensia is ideaal om jouw tuin een natuurlijke aanblik te geven.

Kies voor mooie, rode accenten

Hou je van rode accenten in je tuin? Dan zijn de Trosroos en Rode Zonnehoed mooie vaste planten soorten om voor te kiezen. Je kunt de hele zomer lang genieten van de bloemen van de Trosroos, en de grote bloemen van de Rode Zonnehoed zijn een favoriet van vlinders, bijen en hommels. Gezellig!

In het assortiment vaste planten soorten op Plantenzand.nl vind je altijd wat je zoekt om jouw tuin geheel naar wens in te richten. Bekijk ons online aanbod, of kom langs in de winkel om alle vaste planten soorten te zien en te vergelijken. Heb je nog vragen? Mail naar klantenservice@plantenzand.nl of bel ons op 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →