Winkelwagen

Tuinplant in pot

Ben je op zoek naar een tuinplant in een pot? Bij online tuincentrum Plantenzand.nl vind je allerlei planten die het uitstekend doen in een pot. Rechtstreeks van de kweker en binnen 3 tot 5 werkdagen in huis. Ons assortiment tuinplanten kan zowel in potten als in normale grond geplaatst worden. Dit is veelal afhankelijk van voorkeur en het type plant.

Welke tuinplanten zijn er in een pot mogelijk?

Er zijn meerdere soorten waar je uit kan kiezen als je een tuinplant in een pot wilt plaatsen. Eenjarigen doen het bijvoorbeeld uitstekend in potten. Zoals de naam al doet vermoeden heb je daar vaak één jaar plezier van. Je kunt ze het beste planten in het voorjaar, dan heb je er tot de herfst plezier van.

Ook vaste tuinplanten zijn geschikt voor een pot. Wel is het goed om daarvoor een iets grotere te kopen, zodat de wortels genoeg ruimte hebben om te groeien. In het voorjaar moet je ze flink terugsnoeien. Heesters en bomen kunnen ook in een pot. Deze worden dan niet zo groot als in de grond, maar met een snoeibeurt op z’n tijd houd je ze mooi.

  • Rechtstreeks van de kweker
  • Allerlei soorten tuinplanten in een pot
  • Online bestellen en thuisbezorgd
  • Dé oplossing voor lege plekken

De ideale oplossing voor kale plekken in je tuin, terras of balkon

Een tuinplant in een pot is natuurlijk de ideale oplossing voor een kale plek in de tuin, op het terras of balkon. Voordat je gaat bestellen is het wel goed om na te denken over de plek waar de pot met de tuinplant komt te staan. De ene plant doet het nou eenmaal beter in de zon of schaduw dan de andere.

Een aandachtspunt bij planten in een pot is uitdroging. Dat gebeurt sneller dan bij planten in de volle grond. Als de grond droog is, moet je water geven. In warme weken kan dat wel elke dag zijn. Let op dat je niet té veel water geeft, want dan verdrinkt de plant of gaan de wortels rotten.

Online bestellen

Plantenzand.nl is het online tuincentrum van Nederland. Alle planten brengen we na de bestelling rechtstreeks van de kweker bij jou thuis. Daardoor groeien ze onder ideale omstandigheden tot het moment van bezorging. Heb je vragen voor ons? Mail dan naar klantenservice@plantenzand.nl of bel ons op 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →