Winkelwagen

Straatzand of ophoogzand

Wil je je terras mooi gaan betegelen of een deel van je tuin ophogen, maar weet je niet of je straatzand of ophoogzand moet gebruiken? Wij helpen je aan een antwoord. Bij Plantenzand.nl vind je een mooi, schoon straatzand. Ook hebben we ophoogzand om de eerste basis te leggen en/of het oppervlak op te hogen.

Voordelen van straatzand en ophoogzand

Voor licht belaste bestrating zoals looppaden of terrassen is het verstandig om eerst een laag ophoogzand te leggen. Dit type zand is namelijk een stuk goedkoper en omdat het vooral draait om de juiste hoogte is er weinig reden om daar duurder zand voor te kopen. Ophoogzand wordt niet gezeefd, maar is uiteraard wel schoon. Net zoals al onze zandsoorten.

Bovenop de laag ophoogzand leg je het straatzand. Straatzand is goed gezeefd en bevat dus geen onwenselijke deeltjes. Daardoor kan je de basis waar de bestrating op komt perfect recht neerleggen. Ons straatzand is goed te verdichten, zodat je een stevige compacte bodem creëert voor je tuinpad of terras.

Hoeveelheid straatzand of ophoogzand

Wil je weten hoeveel straatzand of ophoogzand je ongeveer nodig hebt voor jouw project? Gebruik dit handige rekenvoorbeeld:

Bij een terras van 8×5 meter:
Ophoogzand: 8 x 5 x 0,1 x 1,4 =  5,6 m3.
Straatzand: 8 x 5 x 0,05 x 1,4 =  2,8 m3.

Je kunt straatzand en ophoogzand bestellen per zak van 25kg, een halve big bag van 600kg of een hele big bag van 1200kg. Meer zand nodig? We kunnen ook losgestort zand per kubieke meter bij je afleveren.

Online bestellen en thuisbezorgd

Wil je straatzand of ophoogzand online bestellen? Dat is eenvoudig te doen via deze pagina. Wij bezorgen het zand vervolgens bij jou thuis op een moment dat jou uitkomt. Wil je graag advies over het juiste gebruik van zandsoorten voor je bestrating, dan helpen we je graag! Stuur een mailtje naar klantenservice@plantenzand.nl, of bel naar 085 065 9755.

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 35 beoordelingen

Inschrijven voor de nieuwsbrief →